Flash vijesti

Otključali smo debatne teze za februar, mart i april. Čekamo vas OVDJE. 

Home

Web info 1.4. - 10.4.2020.

SADRŽAJ:

1. DEBATA U DOBA KORONE

DEBATA U DOBA KORONE

Dragi naši treneri, dragi naši debatanti, ispostavilo se da je virus COVID-19 daleko ozbiljnija prijetnja nego što smo mogli i pomisliti. Nekako se čini predaleko ono vrijeme kada smo išli u školu, sretali prijatelje, drage ljude, porodicu... Čak nam je i škola sada online. Nadamo se da ste se uspjeli snaći sa svim mogućim platformama za učenje. 

Mi vam predlažemo da za debatu koristite našu Debatologiju na kojoj smo otključali i februarske i martovske i aprilske teze pa možete debatirati. Ne samo da možete debatirati nego možete osvojiti i knjige za nagradu uz međunarodno priznat certifikat koji vam može pomoći u daljem školovanju.

Pridružite nam se na linku.

 

Aktuelna Debata

Debatologija

28.01. - 04.02.2018.

1. Policija treba više raditi na sprečavanju džeparenja?

http://depo.ba/clanak/185035/dzeparosi-haraju-sarajevom-koriste-sofisticirane-tehnike-lejla-je-bila-njihova-zrtva

2. Za ili protiv plastičnih operacija?

https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/453026/mladic-potrosio-vise-od-26-hiljada-eura-na-plasticne-operacije-da-bi-izgledao-kao-majkl-dzekson 

3. Potrošači u BiH nisu zaštićeni?

https://avaz.ba/vijesti/bih/452893/na-policama-jedna-na-kasi-druga-cijena 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“