Flash vijesti

Vrijedni debatantni Gimnazije Banja Luka će u periodu 5.11. – 9.11.2018. u svojoj školi održati nekoliko javnih debata prema redoslijedu u nastavku. Posljednje dvije debate održaće se u petak, jedna u međusmjeni, druga u večernjem terminu. Sve debate u večernjem terminu počinju u 18:45.

Veliko bravo za Gorgije i sretno! A pozivamo i ostale škole da nam dostave ovakve i slične obavijesti kako bismo mogli promovirati rad vašeg debatnog kluba. 

  1. Tim 1 (Sofia Miljatović, Aleksandra Ljepojevic i Marko Jakšić) : Tim 2 (Maja Savković, Jovana Gvozdenac, Александар Павлић); U srednje škole u BiH treba uvesti seksualno obrazovanje. KPP
  2. Tim 3(Dzenneta Hajdarpasic, Sofija Grubač, Djecak Iz Vode) : Tim 4( Miloš Grubešić, Маја Мацура, Lazar Tucic); Naš jezik treba postati rodno osjetljiv. KP
  3. Tim 5( Lena Bozic, Katarina Janković, Anastasija Đorđa Bosančić) : Tim 6 (Luka Gajić, Анђела Диљевић, Filip Beštić); Delinkvente treba strože kažnjavati. KPP
  4. Tim 7 ( Nikola Petrušić, Marko Dimitrić, Milana Čubrilović) : Tim 8 (Nina Maric, Andrea Surlan, Aleksandra Vrkacevic); Legalizacija marihuane donosi boljitak svakom društvu. KP
  5. Tim 9 (Damjan Ajduković, Emilija Borkovic, Nikolina Gataric) : Tim 10 ( Debatni Majstor, Branko Lekic, Đorđe); Migrantski talas će pozitivno uticati na evropska društva. KP
  6. Tim 11 (Dejan Vukadinović, Ivana Galić, Marija Manojlović) : Tim 12 (Милан Кецман, Aleksa Račić, Danilo Knežević); Lokalni sportski klubovi treba da budu u vlasništvu svojih lokalnih zajednica. KP

 

Home

Web info 21.07. - 31.07.2018.

SADRŽAJ:

  1. GODIŠNJI ODMOR U CKD-u
  2. KONFERENCIJA “ULOGA MLADIH U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA”
  3. PRIJAVITE SE NA SEDMI VIKEND AKTIVIZMA 2018 U BANJOJ LUCI

 

GODIŠNJI ODMOR U CKD-u

Vrijeme je ponovo za našu stalnu, godišnju rubriku „Vjerovali ili ne…“. Dakle bilo da vjerujete ili ne CKD tim u avgustu odlazi na itekako zasluženi godišnji odmor. Pišite nam o vašim doživljajima sa raspusta, a mi ćemo sve da objavimo u Debatnim novostima. U avgustu smo planirali mnogo da odmaramo kako bismo što odmorniji i puni elana započeli naše aktivnosti u novoj školskoj godini.

KONFERENCIJA “ULOGA MLADIH U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA”

Imate između 18 i 35 godina? Aktivni ste u nevladinoj organizaciji, političkoj stranci ili u svojoj zajednici? Interesira vas proces evropskih integracija?

Prijavite se za učešće na jednodnevnoj konferenciji “Uloga mladih u procesu evropskih integracija” koja će se održati u subotu, 18.8.2018. u Hotelu Park u Vogošći i trajat će od 9:00 do 16:00 sati.

Učešće je besplatno i za učesnike koji ne žive u Kantonu Sarajevo organizirano je noćenje sa doručkom u Hotelu Park u petak, 17.8., a ručak je organiziran u sklopu konferencije za sve učesnike.

Više informacija potražite na:

http://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/konferencija-uloga-mladih-u-procesu-evropskih-integracija/ 

PRIJAVITE SE NA SEDMI VIKEND AKTIVIZMA 2018 U BANJOJ LUCI

Pozivamo vas da se prijavite na sedmi  “Vikend aktivizma“ koji će se održati od 17. do 19. avgusta u parku “Mladen Stojanović“ u Banjaluci.

Cilj ovog događaja je razvijanje kritičke svijesti kod mladih, kroz sagledavanje aktuelnih društvenih i političkih problema u Bosni i Hercegovini.

Kao i prethodnih godina kroz različite edukativno-kreativne radionice ćemo dijeliti znanje i učiti jedni od drugih, te se upoznati sa nenasilnim, društveno-odgovornim djelovanjem kao i demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva.

Preuzeto sa:

http://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/prijavite-se-na-sedmi-vikend-aktivizma-2018-u-banjoj-luci/ 

 

 

 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“