Flash vijesti

Predstavnici Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom debatnom takmičenju su otputovali u Zagreb. Takmičenje će biti održano u periodu 17.07. - 27.07.2018. Ekipi želimo sve najbolje, mnogo dobrih argumenata, nove prijatelje, lijepo debatno iskustvo i svakako očekujemo vaša redovna javljanja. :)

Home

Web info 01.08. - 20.08.2017.

SADRŽAJ: 

  1. PAUZA U KANCELARIJI
  2. DEBATOLOGIJA
  3. DEBATNE NOVOSTI
  4. YOUTUBE KANAL

PAUZA U KANCELARIJI

CKD je napravio malu pauzu u osmom mjesecu. Pa moramo i mi malo zatvoriti kancelariju i dozvoliti računarima da se ohlade. To nikako ne znači da ipak po malo nismo radili. Kreirali smo brojne radionice za vas. Objavili smo publikaciju „nasilje u vezi je bezveze“ u kojoj možete pročitati veoma zanimljive tekstove. Ma ne samo zanimljive nego i veoma poučne.

DEBATOLOGIJA

Debatologija također nije mirovala i već iduće sedmice donosimo imena pobjednika za avgust. Ujedno, ohrabrujemo vas da da pišete na ovoj jedinstvenoj online debati i da tako osvojite vrijedne nagrade. Nagrade su mjesečni džeparac, knjiga i vrijedan certifikat. Budite upravo vi ona pokretačka snaga koja će internetske forume pretvoriti u prostor za dijalog i argumentaciju, a ne za vrijeđanje, huškanje i govor mržnje. Uskoro počinje i natjecanje za zimski kamp na Jahorini pa zato posjetite našu Debatologiju na: 

https://studomat.ba/forum/podforum/debatologija/takmicarske-teze-za-ovu-sedmicu/ 

DEBATNE NOVOSTI

Debatne novosti su naš mjesečni magazin u kojem uvijek donosimo najinteresantnije tekstove iz raznih oblasti, vaše novinske priloge, izvještaje kao i prijedloge raznih radionica koje možete realizirati u vašim školama ili omladinskim centrima. Zato pišite nam i promovirajte vašu školu, grad, vaš debatni klub i vas same. U avgustu smo za vas istraživali koliko je diskriminacija prisutna u BiH, u kojim sve oblicima i kako je možemo spriječiti ili barem smanjiti. Kultura u BiH je još jedna tema o kojoj smo pisali kao i vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo. Nasilje među mladim je veoma prisutno i zato zavrnimo rukave i svi zajedno se borimo protiv ove pošasti novog bosanskohercegovačkog društva.

YOUTUBE KANAL

I da, na kraju napomena. Na našoj youtube stranici možete pogledati najnovija videa koja smo zajedno radili, kreirali i snimali. Vrijednom i maštovitom obradom smo dobili veoma poučna videa i neka to bude naš zajednički doprinos demokratizaciji bh. društva. Do 1.9.2017. primite najveći pozdrav od vašeg CKD tima

 

 

 

 

Podrške 2016. godina

International Debate Education Association NL; gospođa Yvonne Heselmans, izvršna direktorica – povodom obilježavanja dvadeset godina rada CKD (novembar 2016.)

Ministarstvo prosvjete i kulture RS; gospodin Dane Malešević, ministar – podrška aktivnostima CKD (novembar, 2016.)

Skupština Kantona Sarajevo, gospođa Ana Babić, predsjedavajuća - podrška obilježavanju 20 godina postojanja CKD-a (septembar, 2016.)

Općina Centar, gospodin Dževad Bećirević, načelnik; podrška Centru za kulturu dijaloga za obilježavanje 20 godina postojanja (septembar, 2016.)

BHRT; gospođa Emina Daut, urednica Redakcije programa za djecu i mlade – pismo namjere za TV debate „Za i protiv“ (februar, 2016.)

Vlada KS, gospodin Elmedin Konaković, premijer - podrška XII javnoj debati „I počinioci i žrtve vršnjačkog nasilja i maloljetničkog prijestupništva su naša djeca - spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prijestupništvo“